Arkiv 2016

12.11.16 – 03.12.16 Algodonales, Spania
Seinhøst-tur til Sør-Spania og Algodonales. Det var blanda vær og ikke de beste flyforholdene. Men noe fin flyving blei det. Blant annet en flott tur på El Bosque med masse gribber. Traff også på flere nordmenn med pg på sydenflyving.

27.05.16 Gjelle, Voss
Flott ettermiddagstur. Det er ikke ofte Gjelle gir bra løft, men denne dagen ga fint termisk hang. Kom opp til 980 moh.

16.04.16 Songve ved Bordalsvegen, Voss
Etter en bomtur var det ny strategi: rett ut og prøve å ta boblene litt lenger ute, høyere over terrenget. For eksempel over jordene på Gjernes. Men før jeg kom så langt, dvs da jeg passerte 20 meter over høyspenten, traff jeg bobla. Ikke den optimale plassen, og når den i tillegg drifta sørøstover og fulgte høyspenten oppover, blei det litt tricky. Men jeg klarte det! Fulgte bobla fra ca 200 moh til skybas på ca 1600 moh! JIPPY!
Det lå flotte cumulus videre østover, og tur til Ulvik hadde trolig vært plankekjøring i dag. Vurderte et forsøk, men slo det ifra meg. Orket ikke. Var også kald etter at jeg svetta meg våt på de tidligere startene mine.

Under skybas over Herresåsen traff jeg på to vinger som kom østfra. Sikkert Rolf og Erlend som kom på retur fra ett eller annet sted langt borte!

Det løfta fint rett over Vossevangen i 13-1400 meters høyde. Måtte ta et sveip inn Bordalen i snøsida for å finne synk. Dette var nok en super distansedag for den som prøvde på tur! Flightlog

23.03.16 Bavallen, Voss
Sol, blått, stilt og herlig termikk. Inversjonen stoppa på ca 1300 moh. Flightlog

Foto: Med Egil over Horgaletten. 

15.03.16 Bavallen, Voss
Varmt. Stabilt. Men i dag var det i det minste fin startvind.

 

10.03.16 Bavallen, Voss
Sol og helstilt. Kjørte hjem etter en flytur uten løft. I det jeg går ut av bilen ser jeg Viacheslav henger over Hanguren, så jeg snur og kjører til Bavallen igjen. Finner svakt løft ved Hanguren og skrur meg litt over Hangurstoppen. Prøver over Raugstad, men finner ingenting. Jobber en stund over tretoppene i Hangurslia før jeg flyr ned og lander. Mye jobbing, men vingen fungerer bra!

Nydelig dag! Påsken kan bare komme. Voss er klar!