Arkiv 2015

10.10.15 Prest, Aurland
Gikk opp fra Høgåsen med Pål og fant en fin start litt under Prest. Starta mot sør i fin, jevn bris på ca 3 m/s. Tenkte det var lett termisk hang på kanten, men i lufta var det bare popkorn. Vanskelig å ta løftet.

Lettskya og så godt som stilt lenger nede. Flightlog

20.09.15 Byrkjeflot, Lofthus
2 ms NV meldt og sol. Mye fuktighet i bakken, og skybas rett over kanten på 1400m. En del rotebobler i lia, og overraskende friskt noen ganger. Men det fungerte. Fløy innover Sørfjorden til Hovland med Per og tilbake til Lofthus. Han topplanda perfekt på Byrkjeflot og kjørte ned bilen. Nydelig høsttur! Flighlog

17.08.15 Synshorn, Østre Slidre
ENDELIG! Jeg har kjørt forbi her mange ganger, og endelig var det flybart. Trodde jeg var for sein, men det bar. Starta på Lykkje-nuten og hanga meg opp på Synshorn i superlaminære forhold. Flott utsikt! Bitihorn til venstre i bildet.

18.07.15 Ytre Veidnesbukta, Lakselv
Midnattsol-tur. Starta 23:20 og landa nærmere 03:00, bare avbrutt av en liten pause for å sette opp kamera. Litt sterk vind i starten, men rundt midnatt var det fint. Og etteryvert kom også sola fram. Besøk av fjellvåk på hanget. Vakkert!

04.04.15 Bavallen, Voss
Der var påsken berga! Vi var en hel gjeng som fløy til Lønahorgi. Etterpå tok jeg en liten rundtur, ned Dyrvedalen, litt inn i Bordalen, over Herresåsen og avslutta med spotlanding og grilling hos Bjørnar. Var lavt to ganger, nede i 250 moh ved Byrkjo, men fikk tilslutt boblene der jeg trengte de. Herlig dag med fin gjeng! Flightlog

13.03.15 Bavallen
Først en liten tur med topplanding. Fløy deretter bort på Horgaletten hvor jeg møtte Tzak og vi fikk endelig ei skikkelig boble så jeg fikk kjenne på vingen. Ligger fint i bobla og svinger flatt og effektivt. Men med både ny vinge og sele (Delight2) blei det mye nytt og litt uvant følelse. Burde bare ha bytta en ting om gangen.
Fikk ikke noe løft foran Lønahorgi, så jeg snudde ved Svartahorgi, ved enden av Lønavatnet. Motvind og bånn gass tilbake, men da hadde jeg allerede kommet lavt. Vingen kjentes fast og fin på speed, og overraskende lite synk. Satsa på at granskogen skulle gi litt termikk på returen, men uten løft og med 4-5 ms motvind kom jeg ikke helt tilbake.

En gjeng fra Bergen koste seg også i lufta i dag. Pluss ei havørn på tur østover. God stemning! Flightlog