Arkiv 2014

26.11.19 Skjelingafjellet, Vikafjellet
5-6 ms, S-SØ. Laminært og fint. Antydning til hang, men litt mye sørlig. Yr og glad herja jeg litt for mye i starten så jeg sank gjennom der jeg kanskje kunne hengt.

Ca 40 cm snø. Lettskya og to-tre kuldegrader. Gikk opp på truger. Fjerna snø og is på nedisa værstasjon.

11.11.14 Finnbunuten, Myrkdalen
Flott dag for topptur. Veldig stabilt nede i dalen. 2 m/s startvind oppe.

13.10.14 Rokne, Voss
Sklitur til Lotatreet i vindstill. Fin trimtur.

20.09.14 Obrestad, Jæren
Gode minner! I dag fikk jeg gjensyn med et fint kysthang på Jæren, sør for Stavanger. Her ved Obrestad fyr fløy jeg min første hangtur med paraglider allerede i 1989. Den gang var paraglideren mere en fallskjerm enn en vinge. Men på perfekte vindforhold klarte vi å henge den gangen også.

I dag delte jeg hanget med 5-6 lokale piloter. Perfekte forhold.

20.04.14 Bavallen, Voss
Tidligstart fra Bavallen med Thor Atle og Samson. Vinden sto fint inn, og bobler rett ut for start. Men jeg stanga i inversjonen kun 150m over start, så det var ganske begrensa muligheter. Prøvde hogstfeltet på Gjernes, men fant ingenting. Landing på Minigolfen. Nydelig dag! 16C. Helblått.

30.03.14 Finnbunuten Nord, Myrkdalen
Trugetur opp på nordsiden. Det var styggbratt på slutten, men snøen passe hard, så det gikk på et vis. Oppe var det kun 1 m/s inn, så NV-hanget som jeg hadde trua på, bar ikke. Men fin sklitur med mye touch&go ned til bilen ved samecampen.

25.03.14 Bavallen, Voss
Endelig kom vinterhøytrykket, etter uker med mildvær, vind og regn. Mange piloter hadde tatt turen til Bavallen for å fly i strålende sol og blå himmel. Reine påskestemningen. Men vinden var litt vanskelig å finne ut av . Den varierte både i styrke og retning, fra nesten sør til nordøst, og fra stille til opp mot 8 m/s. På Vangsvatnet gikk det ganske kraftige vindrosser etter lufta som blei pressa ned Bordalen. Typisk når det er sørkomponent i vinden. Jeg fløy en liten runde nordover: Horgaletten, Lønahorgi, Lemme, over Storåsen tilbake til landing. Maks høyde 1600 moh. Flightlog