Arkiv 2013

18.10.13 Storhovden, Aurland
Noen ganger er det fint å bli overtalt til å bli med på tur! Vi skulle prøve å fly fra den 1300 meter høye Storhovden i Aurland hvor det går vei helt til topps. De siste hundre høydemeterene i nysnø. Oppe på toppen var det svak trekk inn på start. Perfekt! Men ville vi klare å gli helt ut dalen og lande ved fjorden? Einar og jeg klarte det med grei margin, mens Ivar måtte ned på ei myr underveis. Etterpå blei en tur fra den vanlige starten. Nede ved fjorden var det fantastiske høstfarger. Reine postkortet! Aurland på sitt vakreste! 


13.10.13 Rokne, Voss
Sklitur fra Rokne i fuktig vær med landing ved Minigolfen. På vei hjem titta sola frem da jeg spaserte gjennom Prestegardsalleen i flotte høstfarger.  


14.08.13 Rokne, Voss
Nordvest-vendte Rokne er et typisk kvelds-flysted, men skråningen er så slakk at det bør være litt ustabilt for være hengbart. Eller kveldstermikk med god varme i bakken som putrer opp. I dag var det ustabilt, og nesten perfekt. Da kunne man jobbe seg forsiktig opp innover skogen bak start. Boblene var der, men de drifta for mye til at jeg og Robben turte å bli med innover toppen. For det kan fort bli en landing på myra inni skogen om man feiler.

07.08.13 Liaset, Voss
Endelig en bra Liaset-kveld! Mange, varme sommerdager i år har vært så stabile at kveldshanget ikke har fungert. Men nå var varmlufta skifta ut med ustabil luft, og det var faktisk ganske mye trøkk i boblene i begynnelsen, med flere 4-erbobler. Etter en topplanding og litt hvile blei det klassiske Liaset-forhold med jobbe-lureflyving like over skogen for å komme seg opp. Gøy! Vi var en hel gjeng som kosa oss i dag.

22.07.13 Hanguren, Voss
Jeg var litt seint ute i dag og burde starta minst et par timer tidligere. For da jeg skrudde meg opp, så jeg solgangsbrisen komme. Det var en del vest i høyden, så jeg drifta godt ut i dalen og var plutselig høyt over Lønavatnet. Så hva skulle jeg gjøre videre? Gutta snakka om kveldsflyving på Liaset, så jeg topplanda på Liaset og tok et par timer på ryggen i sola mens jeg venta på gjengen. Men Liaset skuffa, tross masse sol hele dagen. Det var stabilt nede, og skrå vestavind oppe. Vi måtte vente helt til det stilna før vi kunne fly ut. Da var det ikke løft og bare noen svake pip nede i dalen. Bilde av Kjartan i konkurransevingen sin.

20.06.13 Hanguren, Voss
Dagen så lovende ut. Sol og varmt, og helt vindstille. Jeg kom meg greit opp over Hanguren og dro nordover. Denne gangen tenkte jeg å prøve å ligge godt inne på fjellet. Det fungerte fint i starten, og termikken øverst i Dyrvedalen var bra og gikk til 2000 meter. Passerte derfor Lønahorgi i god høyde bekvemt på innsiden. Flyturen videre nordover var herlig lavtflyving over terrenget i snøkanten i nullforhold.
Men termikk var det dårlig med! Kom lavere og lavere, og ved Hommedal satt jeg fast i tretopphøyde med lite landinger i sikte. Måtte jobbe hardt, og lyktes med å skru meg opp tilslutt. Puh! Drifta over Skreiavatnet som hadde en merkelig virvelvind. Ved Reppane var spørsmålet om jeg skulle fortsette videre nordover, eller prøve retur til Voss. Jeg prøvde det siste, siden det var vindstille. Kryssa dalen ved Vinjo, kom inn i greie 600 meter, men her var det bare trange rufsebober, så jeg sikra og fløy ut og landa ved Sundve. Var nok litt for tidlig å fly østsida av dalen. Men nok en herlig termikktur! Flightlog

28.03.13 Bavallen, Voss. Påske.
Årets påske var en god, gammel paragliderpåske med sol, termikk, blå himmel og masse skjermer i lufta. Skjærtorsdag, 28. mars hadde jeg en av de fineste turene jeg har hatt noensinne med paraglider. Den gikk fra Bavallen til Horgaletten, tilbake til Bavallen, ned til Evanger og tilbake til Voss for landing på minigolfen kl 17:30. Hele 4:40 i lufta. Jeg fløy deler av turen sammen med Egil og Mari Anne, og ei ørn vi traff ved Bulken. Dagens siste bobla i lav kveldssol over skogen i Dyrvedalen kl 17:20 løfta meg over åsen og til 1400 meter, så jeg kunne gli helt til Minigolfen. Fantastisk! Flightlog

18. – 19.01.13 Bavallen, Voss
Det stabile vinterværet holder seg, og en stor gjeng fra bergensklubben tok turen til Voss. Vindstille og skliforhold den 19. men den 20. blei det deilig, svakt vinterhang!

 

11.01.13 Bavallen, Voss
Det er like deilig hver gang – årets første hangtur etter en lang og våt høst. Endelig kom en godværsperiode med svak østavind. Det er rette forhold for Bavallen! Morten og Einar var på plass med tandem, og Erik og Bjarne dukka også opp. Nede på Voss var det 20 kalde grader, mens oppe i sola var det nesten levelig. Vinden var jevn og fin, og det var såvidt hangbart. Kom kun 40 meter over start. Da måtte jeg benytte anledningen til å legge inn noen topplandinger, få varme i fingrene og prate med folk. Utsikten der oppe i den lave vintersola var utrolig flott!