Arkiv 2019

30.11.19  Rokne, Voss
Rusla opp til Rokne-starten uten særlig forventninger. Himmelen så litt uryddig ut, men vindfeltet lå høyt. Det var antydning til svakt løft, og hadde jeg huska varioen, kunne jeg kanskje klart å holde høyde. Men fikk da 20 fine bonusminutter i slutten av november. Ikke dårlig, det!

17.11.19  Hangurstoppen, Voss
Stilt, null grader og sol. Dro på Hangurstoppen med Pavol og fikk to rolige skliturer. På siste turen begynte det å bygge seg opp skodde over Vangsvatnet. Heldigvis var det klart over Minigolfen da jeg landa. Men en halvtime seinere var hele dalen grå. Pavol tok bilde av meg over tåkehavet.

03.10.19  Mussel Rock, San Francisco
Vinden var litt for mye nordlig til å fly på hovedhanget denne dagen, men jeg fikk da lufta vingen litt likevel. Kysthanget ligger knappe 10 km fra San Fransisco international Airport. Høydebrgensningen er 1500ft, og like over kommer passasjerflyene susende til og fra i en tett strøm. Men hanget er flott. Høyde på ca 200meter og flere kilometer langt. Det er 5-6 starter som ligger i ei gryte ca 1/3 opp. Veldig praktisk, så man unngår å starte og lande i komresjonen. Man kan også lande på stranda når det ikke er høyvann.

08.09.19  Hangurstoppen, Voss
Dagen så lovende ut, med typisk lave høstcumulus. Det var også termikk foran start, og jeg kom meg opp etter litt jobbing. Men vinden blåste istykker de svake boblene når jeg fikk litt høyde, så det blei ikke det helt store. Kanskje jeg burde vært lenger inne i fjellet for å finne bedre termikk?

07.09.19  Hangurstoppen, Voss
Endelig en fin flydag igjen. En gjeng fra Bergensklubben tok turen til Voss og fikk flydd septembertermikk. Det gikk ikke så høyt, men poppa jevnt og trutt en god times tid. Kom aldri helt i skybas, så det blei lokal flyving. Med en tur bortom Rokne. Flott dag!

19.04.19 Voss Hangurstoppen – langfredag
Påskeflyving på hjemmebane. Et tynt cirruslag dempa solinnstrålingen, men det løfta fint. Tok den klassiske turen til Lønahorgi, og Rita hang seg på. Toppa ut på vel 1600 meter. Et sveip over til Kyte ga ikke noe løft, men jeg kom meg tilbake til Vangen likevel. Deilig tur. Flightlog.

18.04.19 Voss Hangurstoppen – skjærtorsdag
Litt cirrus. Var seint oppe, og vinden var i ferd med å dreie, så litt plundrete å komme seg ut. Cirrusen dempa solinstrålingen så termikken blei myk og fin, som jeg håpte på. Toppa ut på ca 1650 moh. Fløy inn Dyrvedalen for å utforske den. Via Bulken og tilbake til landing på Ringheim. Flightlog

13.04.19 Voss Hangurstoppen – Voss Fun Cup
Første dag av konkurransen. Helblått og fine forhold. Maks høyde 1550 moh. Fløy opp til Lønahorgi, men fant at nordøst-vinden økte på etter Lønahorgi, så jeg droppa å fly videre. Kryssa over til Liaset og fløy hjem på østsiden. Nydelig tur.
Flightlog

12.04.19 Voss Hangurstoppen
Helblå dag og lite vind. Var for seint ute på start og det var blitt vanskelige startforhold. Måtte rundt på Hangur-sida for å finne løft. Det stoppa opp i inversjonen rundt 1200-meter i en kraftig inversjon. Kryssa over til Songve hvor jeg traff på Matthew og Rita og fikk skrudd litt med dem før det var slutt på løftet.

Bilde: Mathew og Rita over Songve.

10.04.19 Voss Hangurstoppen
Lettskya og ustabil dag. Det løfta godt når sola var fremme, så det blei en dag med jakt etter solflekkene. Termikken bikka 5 m/s flere ganger, men fine bobler. Tok en tur inn i Bordalen før jeg landa hjemme etter 2,5 timer i vårtermikk. Toppa ut på rundt 1600 moh.

28.02.19 Vestskavlen, Vikafjellet
Prøvde meg på en liten tur på Vestskavlen på Vikafjellet. Vindretningen var fin, men litt for svakt til å henge denne dagen.

HOLFUY VINDKART

HOLFUY VÆRSTASJONER:

LANDING KULTURHUSET

HANGURSTOPPEN

HORGALETTEN

ROKNE

GJELLE

LIASET

MYRKDALEN ONDRAHAUGEN

AURLAND HØGÅSEN

VIKAFJELL SKJELINGAHAUGEN